Üreskezű Stummer

Stummer János, a Jobbik egykori politikusa, alelnöke, elnökjelöltje, országgyűlési képviselője, aki 2019 és ’22 között az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát vezette, üres kézzel távozott a politika színpadáról.

Miután Jakab Péter elnökké választása után nem jutott számára hely az elnökségben, száműzte magát Békéscsabára, ahol nagyerejű kampányba kezdett a 2022-es választásokra. Szorgalmas munkájának köszönhetően a 2021-es előválasztáson az ellenzék legerősebb, legelfogadottabb, legtámogatottabb jelöltjének bizonyult Békés 1-es választókerületben. A kampányhoz kell egy CSAPAT. Stummer sokat fényképezkedett a „csapatával”, de vajon kik lehettek ők? Biztosan nem a helyi jobbikosok, vagy az összellenzék pártjaiból kiálló aktivisták. Mára, 2 hónappal a választás után ugyanis senki sem maradt.

Stummer elnökjelöltként azt ígérte párttársainak, hogy „felépíti” hamvaiból a Jobbikot. Most kiderült, hogy már a kampányban sem tudott építkezni, nem tudott olyan csapatot építeni, amelyik legalább 2 hónapig áll a lábán. Mi lett volna a Jobbikkal, ha őt választják elnöknek?

Csabán senki sem maradt, hiszen a június 26-i időközi önkormányzati választáson az ellenzék nem tud jelöltet állítani. Ez mindent elmond arról, milyen volt a szervezettség, a kampánymunka. Bár Stummer a maga 40%-ával nem ért el túl rossz eredményt, de ebből semmi sem maradt utána.

Ajánlott cikkek