Orbán, a szegénylegény megmentése

Gulyás Gergely megsajnálta szegény főnökét, aki 16 év miniszterelnökség alatt nem tudott érdemi megtakarítást összehozni magának, Karmelita nővérek módjára él egy ódon kolostorban. Az, hogy miniszterelnökként nem lett dúsgazdag, még szimpatikus is lehetne, ha nem a magyar történelem legkorruptabb pártját és kormányait vezetné, illetve vezette volna. Sokan lettek a semmiből hihetetlen gazdagok körülötte, ők bezzeg vitték valamire a politikában, míg Viktorunk nagyon szerény vagyonnyilatkozatokkal ámítja szavazóit, hívőit.

Azért képzeljük azt a kellemetlen helyzetet, mikor régi barátjával, Mészáros Lőrinccel költenek együtt egy családi vacsorát. Lölőkénél akár aranytányérból, gyémántokkal kirakott evőeszközzel is ehetnének, melyet kristálypohárba töltött Domaine de la Romanée-Contival öblíthetnek akár. Bezzeg Viktoréknál fatányér, mint Attila asztalánál, egyszerű műanyagpohárba töltött kannásbor zárja a csirkefarhát-menüt.

Pedig Lölőke nem járt annyi iskolába, nincsenek dicsekvésre okot adó diplomái, és talán eddig még a Magyar Tudományos Akadémia sem választotta tagjai közé, bár a közgazdasági tagozat minden zokszó nélkül megtehetné, ha gyorsabban tud gazdagodni, mint Zuckerberg. Persze, hisz okosabb nála. Viktor bezzeg tanulással, önképzéssel és nem holmi kétkezi munkával töltötte fiatal éveit, Soros pénzén a legjobb egyetemeken tanulhatta mindazt, amit most kamatoztathatna.

Ezt az áldatlan állapotot próbálta mérsékelni Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor benyújtotta 61 oldalas törvényjavaslatát, melyben elrejtezve az áll, hogy a miniszterelnök ugyanolyan díjazást kapjon, mint Kövér László házelnök. Magyarul 1,5 millióról havi bruttó 3,5 millióra emelkedik Orbán Viktor fizetése. Ha ezzel jól sáfárkodik, gondosan félretesz minden hónapban 2 millió forintot, 20.000 év alatt eléri barátja vagyonát. De nem biztos, hogy olyan hosszú életű lesz, bár ki tudja? Ha Brüsszelt meg tudja állítani, talán az örök élet titkát is ismeri.

Ajánlott cikkek